ASUNTORYHMÄ SUKKULA

Asuntoryhmä Sukkula on Kaarinan keskustan tuntumassa sijaitseva asuntola, joka tarjoaa ohjattua ja tuettua asumista eri tavoin vammaisille aikuisille. Sukkula muodostuu 7-paikkaisesta ryhmäkodista sekä yhdeksästä tukiasunnosta.

Meillä Sukkulassa toiminnan lähtökohtana on, että asukkaamme päättävät itse omasta elämästään. Tavoitteenamme on ohjata ja tukea asukkaitamme niin, että heistä jokainen voisi elää mahdollisimman omatoimista ja itsenäistä sekä ennen kaikkea itselleen mielekästä elämää. Haluamme luoda asukkaillemme hyvää arkea tekemällä juuri heille tärkeitä asioita yhdessä heidän kanssaan.

Ohjattu asuminen

Ryhmäkoti, tuttavallisemmin A-talo, muodostuu seitsemästä 33m2 asunnosta sekä kaikille asukkaille yhteisestä oleskelutilasta, saunasta ja pesutuvasta. Asunnot ovat yksiöitä pienellä keittiöllä ja omalla wc/suihkutilalla.

Ohjatussa asumisessa asukkaamme tarvitsevat säännöllisesti tukea ja ohjausta niin arjen askareissa, asiointitilanteissa kuin kaveri-, naapuruus- ja seurustelusuhteissakin. Asioita tehdään yhdessä ohjaajan kanssa, sanallisen ohjeistuksen avulla tai täysin itsenäisesti riippuen aina asukkaan omista yksilöllisistä tavoitteista ja tarpeista.

Tuettu asuminen

Sukkulan tuetut asunnot, tuttavallisemmin B- ja C-talot, muodostuvat kahdesta erillisestä rivitalosta, joissa 43m2 asuntoja on yhteensä yhdeksän. Asunnot ovat kaksioita tupakeittiöllä ja wc/suihkutilalla.

Tuetussa asumisessa asukkaat ottavat enemmän vastuuta oman elämänsä hallinnasta ja huolehtivat useista arjen askareista itsenäisesti parhaaksi katsomallaan tavalla. Tuen ja ohjauksen tarve on vielä ohjattua asumistakin yksilöllisempää: toiset kaipaavat ohjaajan tukea ja ohjausta enemmän ja säännöllisemmin, toiset taas vähemmän ja harvemmin.

YHTEYSTIEDOT

Hemmilänkatu 1
20780 Kaarina
puh. 044 777 0822
kaseva.sukkula@kasevakaarina.fi

Vastaava ohjaaja
Tuija Soininen
puh. 044 726 2222
tuija.soininen@kasevakaarina.fi

Asukkaiden kommentteja

“Sukkulassa mulle tärkeintä on oma koti.”
”Sukkula on minun koti. Täällä saan apua ja täällä on mun kaverit.”
”Sukkula on turvallinen asuinpaikka. Täällä on hyvä olla. Tää on mun koti.”
”Ohjaajat auttaa jos mulla on jotain ongelmia ja jos mä en pysty yksin ratkomaan niitä.”

Ohjaajien kommentteja

”Ohjaajana en päätä asioita asukkaidemme puolesta tai kerro heille miten omasta mielestäni heidän tulisi asiansa hoitaa. Päinvastoin: kunnioitan asukkaidemme päätöksiä, tuen heitä niiden tekemisessä sekä annan heidän myös tehdä mahdollisesti huonojakin valintoja ja oppia niiden kautta.”

”Hyvä ohjaaja on aidosti läsnä ja kiinnostunut asukkaista sekä heidän hyvinvoinnistaan. Hyvä ohjaaja haluaa olla mukana asukkaiden elämässä sekä valmis luomaan ne lähtökohdat, jotka kukin asukas tarvitsee mielekästä arkea elääkseen.”