Valmennukset ja asiantuntijapalvelut

Neuropsykiatrinen valmennus

Kaseva tarjoaa myös neuropsykiatrista valmennusta sekä konsultaatiokäyntejä osana valmennusta yksityishenkilöille sekä heidän omaisilleen. Kevyt apu ja valmennus saattavat tulla tarpeeseen, jos itsellä tai omaisella on Aspergerin syndrooma, ADHD, Touretten syndrooma tai on kärsinyt aivoinfarktin tai sairastaa dementiaa. Neuropsykiatrisen valmennuksen tavoitteena on antaa arkeen käytännön työkaluja ja tukea sekä vastauksia perhettä arveluttaviin kysymyksiin. Valmennukset räätälöidään asiakkaan toivomusten ja elämäntilanteen mukaisesti.

Työnohjaus

Työnohjaus on tarkoitettu yrityksille ja yhteisöille sitoutumisen parantamiseksi, luovuuden kehittämiseksi, sekä yhteistyöhengen nostattamiseksi. Usein ulkopuolisen ja neutraalin ammattilaisen silmin työyhteisöä on tehokkaampaa kehittää. Työnohjauksessa suunnitellaan asiakkaan tarpeita ja henkilökuntaa vastaava ohjelma, jossa paneudutaan työn, työyhteisön sekä omaan työhön liittyvien kysymysten ja kokemusten tarkasteluun. Yhdessä ohjaajan kanssa tavoitteita ja ongelmakohtia voidaan selventää sekä ratkaisuja täsmentää. Työnohjaus tarjoaa mahdollisuuden kehittyä omassa työssään ja kehittää omaa työyhteisöä yhdessä työkavereiden kanssa.

Yhteystiedot

Kysy lisää
Tuija Soininen
puh. 044 777 0822
tuija.soininen@kasevakaarina.fi

Asumisvalmennus

Kohti omaa elämää- valmennus

Kohti omaa elämää –valmennus on Palveluyhdistys Kaseva ry:n luoma asumisvalmennusmalli, jonka tarkoituksena on tukea perhettä kokonaisvaltaisesti erityistä tukea tarvitsevan nuoren/aikuisen suunnitellessa muuttoa ensimmäiseen omaan kotiin pois vanhempiensa luota. Kohti omaa elämää –valmennus muodostuu kahdesta osasta: vanhempien ja nuorten ryhmätapaamisista sekä varsinaisesta asumisvalmennuksesta. Vanhempien ryhmätapaamisten tarkoituksena on antaa tukea vanhemmille lapsen muuton ja itsenäistymisen lähestyessä. Tapaamisissa käsitellään muun muassa uuteen tilanteeseen liittyviä tunteita ja ajatuksia, tutustutaan erilaisiin asumismuotoihin ja annetaan infoa esimerkiksi edunvalvontaan ja erilaisiin hakuprosesseihin liittyen. Nuorten ryhmätapaamisten tarkoituksena on kehittää muuttamassa olevien nuorten/aikuisten valmiuksia omaan kotiin muuttamiseksi. Tapaamisissa käsitellään erilaisia omassa kodissa tarvittavia taitoja sekä keskustellen, erilaisten tehtävien avulla että käytännön harjoittelulla. Ryhmätapaamisten jälkeen alkavat varsinainen asumisvalmennus.  

 

Asumisvalmennuksen tarkoituksena on opetella, kehittää ja ylläpitää niitä perustaitoja, joita nuori/aikuinen tarvitsee muuttaessaan asumaan itsenäisesti erilleen vanhemmistaan. Asumisvalmennusta järjestetään Pirtassa (Tietäjänkatu 2, Littoinen) erillisessä asumisvalmennusasunnossa. Asumisvalmennusasunto muodostuu kahdesta kaksiosta, jotka on sisustettu asumisvalmennusta varten yhdeksi suuremmaksi kokonaisuudeksi. Asunnossa on kaksi makuuhuonetta, kaksi wc/suihkutilaa sekä olohuone ja keittiö. Asumisvalmennusta järjestetään kerran kuukaudessa viikonloppuisin ja valmennukseen voi kerralla osallistua neljä valmennettavaa. Valmennusviikonloppu suunnitellaan ja toteutetaan kunkin valmennettavan osalta aina yksilöllisesti juuri hänen omien tavoitteidensa ja tarpeidensa mukaisesti. Valmennukseen voi osallistua koko viikonlopuksi tai esimerkiksi vain yhdeksi päiväksi, riippuen aina valmennettavan tavoitteista. Valmennusviikonloppujen aikana harjoittelemme erilaisia asumiseen liittyviä taitoja ja arjen suunnittelua, kuten ruoan valmistusta, kaupassakäyntiä ja muuta asiointia, kodinhoitoon liittyviä asioita sekä sosiaalista kanssakäymistä. 

Valmennukseen osallistuneiden kommentteja

“Kivointa valmennuksessa oli koripallon pelaaminen ja pizzan teko.”
“Valmennusviikonlopun aikana tein lämpimiä voileipä, laitoin salaattia ja olin liikuntasalissa. Kivointa oli ulkoilu.”
“Valmennuksesta voisin kertoa muille että hyvin meni!”
“Valmennuksessa olen oppinut miten tehdään jauhelihakastike.”
“Asumisvalmennuksessa leivoin pipareita, olin katsomassa sorsia, siivosin lattioita imurilla ja yhdessä tehtiin muusia.”

Yhteystiedot

Kysy lisää
Tuija Soininen
puh. 044 777 0822
tuija.soininen@kasevakaarina.fi


Anne Holmberg
puh. 040 556 9394
palveluvastaava@kasevakaarina.fi